Какво знаем за чудотворната билка Астрагал?

Какво знаем за чудотворната билка Астрагал?

Днес ще Ви разкажа за билката астрагал. В китайската медицина я наричат още “билката на безсмъртието”... и това не е случайно.

Астрагалът е от семейство бобови и цветовете му много наподобяват бобените.
Корените на тази супер билка се използват от хилядолетия в китайската медицина. Те подпомагат имунната система. Освен това тази билка понижава кортизола, известен още като хормона на стреса. Астрагала съдържа 3 основни съставки: сапонини, флавоноиди и полизахариди, които се съдържат в много плодове и други растения, но не в такива концентрирани количества.Сапонините понижават холестерола, засилват имунната система и предотвратяват всички форми на рак.

Флавоноидите пък имат силни антиоксидантни качества, спомагат в борбата с имунодефицитните болести и предотвратяват сърдечните заболявания.

Полизахаридите пък имат силни антимикробни, противовъзпалителни и антивирусни свойства. И всичко това само в една билка!

Приемът ѝ стимулира стократно имунната система и тялото веднага реагира на "чуждото нашествие", на болестите. Така укрепената имунна система на тялото става неразбиваема. Особено добре е да се взема превантивно в сезоните на остри респираторни и вирусни заболявания - есента и зимата. Освен това приемът на астрагала забавя всички процеси на стареене в организма. Доказано е, че лекува редица дегенеративни заболявания.

В китайската медицина астрагалът се използва също и за лечение на безплодие. Знаете ли, че той повишава нивото и двигателната способност на сперматозоидите, оптимизира нивата на тестостерона и растежния хормон? Не случайно астрагалът според китайската медицина служи за балансиране на жизнената енергия ЧИ.

Това е суперхрана, която можете да отглеждате дори в собствената си градина! За получаване на реколта се чака поне година, но пък всяко положително начинание изисква време. Важно е да знаете, че астрагалът не се препоръчва за бременни и кърмачки, както и за малки деца. Ако решите да го използвате направете си пробен период от 1 месец и преценете как се чувствате. Със сигурност ще останете очаровани от действието му и ще забравите за лекарствата.

Stay healthy everyday!

Биляна Йотовска