Съвременните ОТРОВИ! Глутамат - що е то?

Съвременните ОТРОВИ! Глутамат - що е то?

Мононатриевият глутамат – Е621 е сред най-разпространените подобрители на вкуса на храните. Наричат го още натриев глутамат!
Освен него съществуват и калиев, и калциев глутамат - Е620 и Е625. Това са все соли на глутаминовата киселина, които създават чувство на постоянен глад. С използването им в хранителната индустрия на практика се получават изключително вкусни храни, които пораждат измамното усещане на удоволствие и наслада от консумираната храна.
Глутаматите преминават от лигавиците директно в кръвта и от там – в мозъка. А там, както знаем, се намират всички центрове за контрол и възприятия. Според мен, те имат изключително вредно въздействие върху зрението. Доказано е, че при продължителна употреба ретината изтънява и може да загубите зрението си. Често може да имате симптоми като стегнатост и тежест в гръдния кош, гадене, повръщане, мигрена, панически разстройства и да се чудите от какво са. Е, помислете какви храни ядете и дали сте прочели добре етикетите им преди това! Използвате ли готови миксове с подправки? Нали знаете колко Е-та съдържат? Глутаматът подсилва вкуса на храните и с това прави хората зависими от него. Като наркотик е! Всички пици, дюнери, хамбургери са буквално бъкани с глутамати и хората, които ги употребяват ежедневно, губят бързо интелектуалните си качества и способности. Затова моят съвет е:

избягвайте всички JUNK FOODS храни!

Добавките Е621, Е620 и Е625 са сред официално разрешените добавки, но всеки от Вас има правото да избере с каква храна ще се храни!


Добавките Е621, Е620 и Е625 са сред официално разрешените, но всеки от Вас има правото да избере  каква храна да консумира. Е621 се съдържа в почти всички млечни и местни готови и полуготови продукти. В момента много европейски страни предприемат наказателни санкции и рязко намаляване на пазара на храни, които съдържат глутамати. Защото истината е, че хората, които ги консумират, увреждат не само своето здраве, но и здравето на бъдещите си деца!
Употребата на глутаматите води до развитие на Алцхаймер, Паркинсон и АЛС!
АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони – клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт. АЛС впоследствие довежда до атрофия на мускулите. Страшни диагнози, които са почти нелечими. Никога не подправяйте храните си с изкуствени овкусители, различни кубчета и готови бульони! Това са „вкусовете“, които бавно и сигурно убиват! Кристалните бели прахове лесно се разтварят във вода и от там чрез продуктите, в които се съдържат бавно, но сигурно ни тровят. Използвайте за подправяне на храната си естествени, изсушени подправки, на които България е така богата.

Заменете пакетираните храни със сезонни плодове и зеленчуци, домашна храна и чисти продукти. Не търсете изобилие на масата си, а чистота на храната!

Хранете се здравословно, балансирано и разумно!

Биляна Йотовска

Добави коментар