"СЛАДКИЯ", зловещ Аспартам!

"СЛАДКИЯ", зловещ Аспартам!

Аспартамът или Е951, както се отбелязва на етикетите е синтетичен подсладител, около 200 пъти по-сладък от захарта. Това е вещество, което ни зарибява дотолкова чрез употребата му, че хората изпадат в пълна зависимост. Искат да го приемат все повече и повече без да могат да се контролират, защото им харесва! Покриването на истината за него е всъщност много удобен начин за печалби на хиляди производители и търговци, защото той съществува официално в над 5000 продукта и безалкохолни напитки.

Пораженията от него за човешкия организъм са изключително дълготрайни и в повечето случаи пагубни.
Но нека да Ви разкажа за аспартама, сега - открито... без да премълчавам факти! А те са наистина чудовищни! Много хора се заблуждават, че това е добър, алтернативен заместител на захарта. Всъщност аспартамът в стомашно-чревния тракт се хидролизира на метанол, фенилалалин и аспарагинова киселина. Свободният метанол се превръща във формалдехид, а след това и в мравчена киселина. Формалдехида причинява рак в различни форми. Метанолът нанася непоправими щети върху човешкото ДНК и може да предизвика левкимия.

С приемането систематично на аспартам хората затлъстяват и започват да страдат от всички съпътстващи заболявания, като диабет например. Всекидневната консумация на храни и напитки, съдържащи аспартам води до сериозни рискове в развитието и дейността на мозъка и болеста на Алцхаймер. Освен това може да предизвика поведенчески отклонения, като агресия, хиперактивност, проблеми с концентрацията и запаметяването. И до тук списъкът на заболяванията не спира. Употребата на аспартам в храни и напитки може да отключи изключително много алергични реакции и астма. Води до постоянно главоболие и мигрени, умора, безсъние, замаяност и нарушения в говора. Шокиращ е факта, че аспартамът се съдържа и в голяма част от диетичните напитки и храни! Пълен абсурд е въпреки всичко изброено, че аспартама продължава да се използва и дори не се отбелязва в опаковките на някои продукти и напитки, като: дъвки без захар, безалкохолни напитки, подсладено кисело мляко, сокове, напитки с кофеин, бързи закуски, чай и кафе. Голяма част от детските храни също са пълни с изкуствени ароматизатори и подсладители, които от своя страна са вид аспартам. Бонбоните, чипса, плодовите желета трябва да бъдат абсолютно забранени на децата. Иначе пораженията в организма започват от най-ранна възраст. В заключение мога без никакви огризения да кажа, че АСПАРТАМА е масов убиец! Изключително силен невротоксин... всичко останало са икономически интереси на големи корпорации, които пет пари не дават за здравето на хората, интересувайки се само от многомилионните си печалби. Но Вие не забравяйте да четете етикетите и да мислите, преди да купувате!!!

Биляна Йотовска