Кралят на чайовете - ЧАЙ ОТ МАТЧА

Кралят на чайовете - ЧАЙ ОТ МАТЧА

Чаят от МАТЧА е истинско природно чудо с девет вековна история. Будиският монах Ейсай внесъл преди повече от 800г., през 1191г. чудотворното растение от Китай в Япония и сега японците са най-големият производител на този чай. Технологията на производството на този чай е изключително стара и непроменена през вековете. Работи се изцяло ръчно, като смилането става между гранитни камъни, докато чаят стане фин колкото пудра. Този чай има аромат на прясно окосена трева и съдържа много хлорофил. Освен това съдържа много антиоксиданти, естествени фибри и аминокиселини, които ще Ви изпълнят с енергия и ще се чувствате изключително бодри през деня. Чаят от мачта ще спомогне да намалите телесното си тегло и същевременно да нормализирате лошия холестерол в организма си, като увеличите добрия. Ако пиете всеки ден от този чай ще унищожите болестотворните бактерии в устата си, ще намалите появата на кариеси, лош дъх в устата и болни венци. Това е така, защото в матчата се съдържа много флуорид и полифеноли.


Знете ли, че чаят от матча съдържа 137 пъти повече антиоксиданти от боровинките, годжи берито и много други суперхрани.
Всекидневният му прием укрепва имунната система, затова пийте този чай в голямо количество в сезона на вирусите - есента и зимата. Чаят прочиства черния дроб от натрупаните токсини и ускорява метаболизма и изгарянето на мазнините. А когато приемането му е съчетано с един правилен и балансиран хранителен режим ефекта е видим още в първите седмици от приема. В чаят има високо съдържание на L - теанин, който предотвратява депресиите, намалява стреса, тревожността и подобрява съня. Едновременно с това повишава умствената концентрация. Матчата ще Ви предпази от коварни болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Този чай ограничава произвеждането на вредни ензими, които подпомагат развитието на раковите клетки.
Много хора страдат от диабет в различни форми. Чаят от Матча понижава нивата на кръвна захар и повишанва активността на инсулина повече от 15 пъти.Още за диабета, четете в моя статия ТУК!

Един много интересен факт - матча намалява в пъти действието на радиациата и вредните облъчвания върху човешкия организъм. Ако страдате от алергии - пийте чая, защото той съдържа съединението ЕПИГАЛОКАТЕХИН, което блокира всички рецептори, отключващи алергии.

Ако съм успяла да Ви убедя, че наистина чаят от Матча има уникалните качества на суперхрана, трябва да знаете още нещо - той не се вари, а се приготвя само с топла, не гореща вода, като се разбърква. Пие се без да се прецежда. Това го отличава от другите зелени чайове. Не се колебайте. Заменете поне едно от кафетата, които пиете дневно с този вълшебен чай и няма да съжалявате. Научете цялото семейство да го приема. Ползите ще са единствено и само за Вас!

Споделям с Вас любима моя рецепта с МАТЧА от поледната ми книга "Наръчник за здравословен живот"Бъдете здрави!
Биляна Йотовска