Зелените суперхрани

Зелените суперхрани

Зеленото е цветът на живота и на обновяващата се природа. Затова, ако искате пълно прочистване и зареждане на на организма си, използвайте зелените суперхрани. А кои са те и какво знаем за тях?

АФА - синьо-зелените водорасли съществуват от 3,5 милиарда години. Те са първична храна, съдържаща много енергия и много хранителни вещества, като се използват минимална част от ресурсите на Земята. Голямо тяхно предимство е, че стоят в началото на хранителната верига и затова са изключително чиста храна. В тази посока работят учените в последните десетилетия, като създават редица хранителни добавки, които включват АФА. Тези водорасли набавят всичко необходимо, за да поддържат живи ума и нервната ни система. АФА водораслите съдържат фикоцианин, който повишава имунитета и стимулира производството на повече стволови клетки от костния мозък, а знаем, че те са основната форма на всички клетки.


СПИРУЛИНА е една от най-популярните зелени суперхрани. Тя е уникална с това, че бори всички инфекции в организма. Богата е на хлорофил и има силен детоксикиращ ефект. Тя е богата на витамин В12 и протеин. Те пък от своя страна възстановяват естественото алкално състояние на организма и подобряват храносмилането. Горещо Ви я препоръчвам! Когато я приемате, контролирате кръвната си захар и по този начин губите апетит.ХЛОРЕЛАТА е също вид водорасло, което живее в прясни, течащи води. Съдържа около 60% завършен протеин, витамини от група В, калций, желязо, магнезий, цинк, йод, ОМЕГА 3 и нуклеинови киселини. Подсилва имунната система, предпазва от инсулт и инфаркт.Друга суперхрана е ЕЧЕМИЧЕНАТА ТРЕВА.
Изключително средство за борба с онкологичните заболявания. Подсилва имунитета. Младите стръкчета са богати на желязо, цинк, калций и фосфор. Съдържа антиоксиданта дисмутаза, който е най-силният в борбата на организма срещу стареенето. ПШЕНИЧНАТА ТРЕВА  подобрява храносмилането, защото съдържа много полезни ензими. Съдържа много витамини С, Д, Е и антиоксиданти. Нормализира функцията на щитовидната жлеза.Всички ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ също се отнасят в графата на суперхраните. Има ги в почти всеки наш двор или нищо не ни струва да си ги засадим.
Спанак, лук, магданоз, коприва, броколи, брюкселско зеле, зелен чай - всички те са богати на витамини К, А, желязо, фолиева киселина. Съдържат много фибри, засищат лесно, а имат малко калории. Силни антиоксиданти са, затова се старайте всекидневно да ги включвате в менюто си.


И не на последно място са двата вълшебни плода АВОКАДО и КИВИ. Съдържат огромно количество витамин С и калий. Подобряват храносмилането. Поддържат добрата функция на сърцето. Всички зелени суперхрани трябва да присъстват ежедневно или поне често в менюто Ви, особено през зимните и студени месеци. Много лесно е да ги приемате във вид на смутита. Статия за смутита четете ТУК.


Зелените суперхрани са отлична превенция срещу много заболявания. Зареждайте тялото си с енергия, спортувайте, хранете се балансирано. Бъдете сигурни, че резултата няма да закъснее. Ще се радвате на отлично здраве!

Много здравословни рецепти и още инфармация за суперхраните ще откриете в авторските ми книги ТУКБиляна Йотовска