Смутитата, какво знаем за тях и защо са толкова полезни?

Смутитата, какво знаем за тях и защо са толкова полезни?

В днешно време се появиха думички, които не са съвсем познати като смисъл, но надявам се на повечето от Вас са ясни - като смути например. Какво представлява то?

Смутито е  гъста напитка, която е комбинация от плодове, зеленчуци, ядки, семена, ядкови напитки и понякога протеин. Може да се приготвя с блендер, а по консистенция прилича на шейк. Смутито може да се използва като здравословно допълнение към всекидневното хранене. За приготвянето на смутитата няма строго фиксирани рецепти. Просто импровизирайте и добавете любимите си плодове и зеленчуци!Често смутитата могат да заместват някои от междинните хранения или са вариант на по-бърза закуска, когато нямате време. Най-добре е да си правите смутита в домашни условия, за да знаете на 100% какво съдържат. Когато си приготвяте смутита, трябва да знаете, че зелените смутита детоксикират организма Ви и го зареждат с всички необходими хранителни вещества. Подходящи са за всички хранителни режими в които е наблегнато на отслабването, защото са по-нискокалорични. Редовното им приемане ще спомогне за изхвърляне на всички токсини от кръвта, както и за регулиране нивата на холестерол и захар. С приемането на зелени смутита ще укрепите имунната си система и ще намалите значително рисковете да Ви сполетят редица инфекции. В книгите ми можете да намерите доста рецепти на смутита. Ето една бърза и лесна рецепта, подходяща за всички сезони:

150мл ядково мляко

1 банан

1 доза шоколадов протеин изолат Biotech USA

3-4 какаови зърна

1 ч.л. семена микс

лед


Подходящи са всички зелени зеленчуци и плодове, като в допълнение може да добавяте и по малко сок от лимон, както и малко пресен джинджифил. Към тези смутита добавяйте и по малко вода или ядково мляко unsweetened, за да придобият гъста течна консистенция. Използвайте спанак, кейл, краставица, киви, зелени ябълки, авокадо, листа от цвекло, тученица, манголд, магданоз, а също така конопени семена, чия, спирулина. Вариантите са много. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания. Споделям с Вас любимата си рецепта за зелено смути:

Освен зелени, може да си приготвяте и смутита от всякакви други плодове според сезона, като към тях най-подходящо е да добавяте ядкови млека unsweetened.
Любимата ми лятна рецепта за смути е:
100 мл ядково млякo или кокосова вода
1 банан
доза протеин изолат Iso Whey Zero
1/2 зелена ябълка
щипка пчелен прашец
2-3 какаови зъра
10г годжи бери
лед


Смутитата са еднакво полезни за деца и възрастни.
Помнете добре, ако научите децата си всеки ден да пият смутита, те ще им станат любими напитки, а Вие ще имате здрави малчугани!


   снимка интернет

Може би ще си зададете въпроса не са ли скъпи смутитата? Е, отговорете си на въпроса сами... Ако не харчите парите си за всякакви джънк фуд храни, цигари и алкохол, които са пълни с ненужни за организма Ви вещества ще имате достатъчно бюджет, за да се грижите за здравето си по най-добрия начин. Ще имате сияйна кожа, здрава коса и нокти, отлично зрение и здраво сърце. Ще изчистите всички отрови от организма си.

Смутитата с добавени суперхрани са по-добри от всякакво лекарство. Те са нашето лекарство от природата.

Много здравословни рецепти ще откриете в авторските ми книги ТУК!


Биляна Йотовска

Добави коментар