Вдъхновяващи цитати от успели личности!

Вдъхновяващи цитати от успели личности!

Какво е за Вас мотивацията? Има ли хора, които Ви вдъхновяват всеки ден?  Не случайно в последната си книга “Наръчник за здравословен живот” отделих цяла глава специално за мотивацията!

Звучи лесно да се говори за мотивацията, но всъщност тя е нещо, върху което трябва да се работи постоянно. Нуждаем се от нея всеки ден – още за да станем сутрин, а след това да продължим и да постигаме целите си. За всеки от нас мечтите са различни и именно те ни водят напред. Затова трябва постоянно да ги държим във фокуса си и да предприемаме конкретни стъпки за реализирането им. Точно това прави света толкова пъстър и изпълнен с успешни хора.
Няколко окриляващи цитати и мисли на велики спортисти над които заслужава да помислим
Има спортисти и хора, които са записали имената си със златни букви в историята на спорта и на живота като цяло. От тях можем само да се учим, да се вдъхновяваме и да ги подражаваме. Тези хора заслужават уважението и почитта на хората, защото живота им е като кинолента, която можем да гледаме безброй пъти и да им се възхищаваме! Живота им е победа на човешкия дух пред изпитанията.


"Аз не съм най-богатият, нито най-умният или най-талантливия човек в света, но аз успях, защото съумях да продължа и ще продължавам."
Силвестър Сталоун

Междудругото, наскоро четох книгата му. Страхотна е, препоръчвам Ви я!"Запомнете, че не можете да се покатерите по стълбата на успеха с ръце в джобовете."
Арнолд Шварценегер
Имала съм удоволствието да го видя на живо и дори да се запозная с него на едно състезание в което участвах преди години -  "Арнорд Класик" в Испания! Вдъхновяваща личност! Безспорно."Ако се превърна в легенда, значи съм постигнал целта си!"
 Юсеин Болт"Всички успехи започват със самодисциплината. Започват с теб!"
Дуейн Джонсън - СкалатаНяма да забравя мига, когато спечелих най-престижния фитнес конкурс в сета - Flex Bikini Model Search във Вегас и се запознах с Дуейн Джонсън - Скалата! Нека да Ви разкажа какво се случи...

В моята категория по традиция участваха момичета от цял свят, но основно от Съединените щати. Бяхме точно 56 състезателки в Open категория. Аз бях с номер 40, който този ден се оказа щастливото ми число. Всички изглеждаха перфектно. Толкова много жени, някои вече познати на журито, други по-малко, но еднакво устремени към успеха. Факт е обаче, че в Щатите забелязват потенциала и го оценяват. И така, оказах се на полуфинала, където на сравнителните позирания ме сложиха в средата – това ме наведе на мисълта, че ще се класирам на финала, тъй като ако не те преместят от центъра на сцената, се смята, че си потенциален победител. Такава е практиката по принцип и въпреки че го знаех, все пак до последно не ми се вярваше. Обикновено си поставям високи цели и не си позволявам да се съмнявам в себе си, но тук нивото беше такова, че все не ми се вярваше, че точно аз ще победя. В багажа ми имаше само спортни дрехи. След като минаха полуфиналите в моята категория обаче, Слави вече не на шега подхвърляше, че трябва да намерим черна рокля. И ето, че вечерта станах първа, а така и не си бях купила официален тоалет. Очаквано, след победата получих поканата да връча награди на победителите в Olympia. Попитаха ме дали имам подходяща рокля, дали ще стигна навреме – казах „да“, без да се замисля! Заедно с Нина, моя скъпа приятелка, с която пътувам до Щатите и ми помага там, имахме само половин час, но успяхме да открием така необходимата черна рокля. Тогава наистина разбрах колко е важно всяка дама да има подръка подобна дреха – никога не се знае кога точно ще й потрябва! Тази малка черна рокля, която купих от щанда на една българка на експото, облякох само тогава. Носих я на сцената и backstage на събитие, на което до този момент българин не бе стъпвал в качеството си на победител и с правото да награждава. Уникално преживяване! Отидох там в целия си блясък и самочувствие, за да представя себе си и страната си по най-добрия начин. За мен тази покана беше по-голяма награда от плакета и лентата на Flex Bikini Model Search, дори и от финансовата част на отличието ми! Освен възможността да съм участник, предварително бях разбрала, че победителката в състезанието връчва награди на финалите на Olympia; на гала вечерта, където се събира целият световен фитнес елит. Мечтаното шоу за всеки любител на този спорт – било то състезател или фен. И до днес настръхвам от вълнение, като си спомням! Разбира се, церемонията по награждаването изисква официална рокля, но аз не си бях взела такава. Емоцията зад кулисите, състезателите и хората бяха истинска магия! Безкрайно щастлива съм, че имах възможността да участвам в подобно събитие. Докоснах се до големи имена в спорта, включително и Скалата, с когото имахме честта да награждаваме победителите в различните категории на Гала вечерта на Олимпия. Уникално! И, повярвайте ми, на живо той е още по-готин!


"Не ти дават златен медал, защото си победил някого. Дават ти го, защото си победил себе си и всички!"
Майкъл Джонсън"Докато продължаваме да упорстваме и да бъдем постоянни можем да имаме всичко, което желаем"
Майк Тайсън"Бори се до край. Болката е временна, победата-вечна!"
Мохамед Али"Няма граници. Има само пречки, но ти не трябва да стоиш там, ти трябва да ги преодолееш. Човек трябва постоянно да подобрява нивото си."
Брус Лий"Вие винаги трябва да бъдете амбициозни. И във футбола, и в живота трябва да се стремите към най-доброто."
Кристиано Роналдо


„Аз съм супер здраво работеща и мотивирана личност. Никога не избирам лесния път, не се отчайвам при провал, не спирам. Най-добре е да завършиш седмицата силно. Така няма да ти е трудно да започнеш всичко отначало в понеделник”, 

Ашли Колтуасър


      Снимката е от съблекалните в бекстейджа на Олимпия уикенд, когато спечелих Flex Bikini Model Search в Лас Вегас! Незабравими спомени за мен...


"Успехът не се основава на генетиката. Не се основава на това колко е хубаво лицето ми. Което просто означава, че ако работите упорито и вашата работа е разпозната, тогава небето е границата."
Кай Грийн
Съгласни ли сте с всичко написано по-горе? Не се и съмнявам, че отговорът е положителен. Е, това е още една причина да се стараете да изпълните повечето от тези мисли, защото това ще бъде Вашата победа!